BLOGUMUZDAN....

BLOGUMUZDAN

Göz Altındaki Koyu Halkaların Sebepleri Nedir?

[el_row ][el_column column=”12″][el_text_html spy=”none” scroll_delay=”300″]

Koyu halkalara katkıda bulunan birkaç faktör vardır. Bazı yaygın nedenler şunlardır:

Yorgunluk

Fazla uyumak , aşırı yorgunluk veya normal yatma saatinizden birkaç saat sonra uyanık kalmak , gözünüzün altında koyu halkaların oluşmasına neden olabilir. Uyku yoksunluğu cildinizin donuk ve solgun olmasına neden olarak cildinizin altındaki koyu dokuların ve kan damarlarının görünmesine neden olabilir.

Uyku eksikliği, gözlerin altında sıvı birikmesine ve gözlerin şişkin görünmesine neden olabilir.

Yaş

Doğal yaşlanma, gözlerinizin altındaki koyu halkaların bir başka yaygın nedenidir. Yaşlandıkça cildiniz incelir. Ayrıca cildinizin elastikliğini korumak için gereken yağ ve kolajeni de kaybedersiniz. Bu meydana geldiğinde, cildinizin altındaki koyu kan damarları daha görünür hale gelir ve gözlerinizin altındaki alanın kararmasına neden olur.

Göz yorgunluğu

Televizyona veya bilgisayar ekranına bakmak, gözlerinizin ciddi şekilde yorulmasına neden olabilir. Bu tür, göz çevrenizdeki kan damarlarının genişlemesine neden olabilir. Sonuç olarak, gözlerinizi çevreleyen cilt koyulaşabilir.

Alerjiler

Alerjik reaksiyonlar ve göz kuruluğu koyu halkaları tetikleyebilir. Alerjik reaksiyonunuz olduğunda, vücudunuz zararlı bakterilere yanıt olarak histamin salgılar. Histaminler, kaşıntı, kızarıklık ve gözlerin şişmesi gibi rahatsız edici semptomlara neden olmanın dışında, kan damarlarınızın genişlemesine ve cildinizin altında daha görünür hale gelmesine neden olur.

Alerjiler ayrıca göz çevresindeki kaşıntılı cildi ovalama ve kaşıma dürtüsünü artırabilir. Bu eylemler semptomlarınızı kötüleştirerek iltihaplanmaya, şişmeye ve kan damarlarının kırılmasına neden olabilir. Bu, gözlerinizin altında karanlık gölgelere neden olabilir.

Dehidrasyon

Dehidrasyon, gözlerinizin altındaki koyu halkaların yaygın bir nedenidir. Vücudunuz uygun miktarda su almadığında, gözünüzün altındaki cilt donuk görünmeye başlar ve gözleriniz çökük görünür. Bunun nedeni, altta yatan kemiğe olan yakınlığıdır.

Güneşe aşırı maruz kalma

Güneşe aşırı maruz kalmak, vücudunuzun cildinize renk veren pigment olan aşırı melanin üretmesine neden olabilir. Çok fazla güneş, özellikle gözleriniz için ciltteki pigmentasyonun koyulaşmasına neden olabilir.

Genetik

Genetik fonksiyonlar, gözünüzün altında koyu halkaların oluşmasında da rol oynar. Erken çocukluk döneminde görülen kalıtsal bir özellik olabilir ve yaşlandıkça kötüleşebilir veya yavaş yavaş kaybolabilir. Tiroid hastalığı gibi diğer tıbbi durumlara yatkınlıklar da gözlerinizin altında koyu halkalara neden olabilir.

[/el_text_html][/el_column][/el_row]